Κύβος Ρούμπικ : Δε θέλει κόπο…θέλει τρόπο!


Όσες φορές έχουμε συναντήσει ένα κύβο Ρούμπικ, ασυναίσθητα τον παίρνουμε στα χέρια μας προσπαθώντας… για ακόμα μία φορα, να ταιριάξουμε τα χρώματα στη κάθε πλευρά του.Και πάντα το ίδιο αποτέλεσμα…να μας νευριάζει, να το πετάμε και να σκεφτόμαστε «τι θέλει επιτέλους από τη ζωή μας αυτός ο Ρούμπικ»! Όστοσο, ο συγκεκριμένος εφευρέτης – αρχιτέκτονας και δημιουργός παζλ, δε στήριξε στην τύχη το παιχνίδι του. Υπάρχει μέθοδος την οποία αν την μάθεις, ο κύβος Ρούμπικ θα σου φαίνεται πλέον σαν πάζλ με…6 κομμάτια! Δείτε τη λύση παρακάτω και απελευθερωθείτε από τη νευρικότητα που σας έφερνε όλα αυτά τα χρόνια…

Ποιός είναι ο Ρούμπικ ;
Έρνο Ρούμπικ (Ernő Rubik) Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής, γλύπτης και εφευρέτης. Είναι κυρίως γνωστός γιατί εφήυρε διάφορα μηχανικά παζλ, όπως τον Κύβο του Ρούμπικ.

Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη στις 13 Ιουλίου του 1944. Ο πατέρας του ήταν μηχανικός σε αεροπλάνα και η μητέρα του ποιήτρια. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης Műszaki Egyetem από όπου αποφοίτησε το 1967 και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη γλυπτική. Από το 1971 μέχρι το 1975 δούλεψε ως αρχιτέκτονας και στη συνέχεια έγινε καθηγητής στο Κολλέγιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βουδαπέστης Iparművészeti Főiskola.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 άρχισε να εκδίδει μια εφημερίδα για «game and puzzle», την …És játék («…and games»), ίδρυσε το Rubik Stúdió όπου σχεδίαζε έπιπλα και παιχνίδια και το 1987 έγινε τακτικός καθηγητής. Το 1990 έγινε πρόεδρος της Ουγγρικής Ακαδημίας Μηχανικών (Hungarian Engineering Academy)(Magyar Mérnöki Akadémia) και ίδρυσε το Διεθνές Ίδρυμα Ρούμπικ (International Rubik Foundation) για την υποστήριξη ταλαντούχων νέων μηχανικών και βιομηχανικούς σχεδιαστές. Επίσης είναι μέλος της USA Science and Engineering Festival’s Advisory Board. Σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν προκειται για πολύ εσωστρεφή άνθρωπο που δύσκολα τον προσεγγίζει κανείς.
Κύβος Ρούμπικ : Δε θέλει κόπο…θέλει τρόπο! Reviewed by Xaris Artidis on 9:17 μ.μ. Rating: 5
Δημοσίευση σχολίου
All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.