Ο Στιβ Τζομπς δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές


Αν ήσασταν ο γιος ή η κόρη του Steve Jobs σίγουρα αυτό θα σήμαινε πως θα είχατε μια συνεχή χρήση όλως των τελευταίων συσκευών της Apple. Τουλάχιστον αυτό θα φανταζόντουσαν οι περισσότεροι από εμάς.

Σύμφωνα όμως με άρθρο του Nick Bilton των New York Times  αναφέρει πως ο Jobs έβαζε αυστηρά μετρά στις ώρες χρήσης του iPhone και άλλων gadgets στα παιδιά του και πολλές φορές του απαγόρευε να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είχε ρωτήσει το 2010 τον Jobs ποια ήταν η άποψη των παιδιών του για το iPad που μόλις είχε κυκλοφορήσει. Η απάντηση του Steve Jobs τον άφησε με ανοιχτό το στόμα μιας και του ανέφερε πως "Δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμη, έχουμε περιορισμούς στο σπίτι μας για την πόση τεχνολογία χρησιμοποιούν τα παιδιά μας"

Την παραπάνω στάση και κανόνες του Jobs της επιβεβαίωσε και ο βιογράφος του ο Walter Isaacson αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Κάθε βράδυ στο οικογενειακό τραπέζι στην κουζίνα ο Steve θα άνοιγε θέματα για συζήτηση για τα βιβλία, την ιστορία και άλλα θέματα. Κανένα από τα παιδιά του κατά την διάρκεια αυτών των συζητήσεων δεν θα έβγαζε ένα iPhone ή ένα iPad. Τα παιδιά του δεν ήταν εθισμένα καθόλου σε τέτοιες συσκευές"

Πρόσφατη έρευνα στην Αμερική έδειξε πως τα παιδιά καταναλώνουν περισσότερες από 7.5 ώρες της ημέρας στα smartphones τους και σε άλλα ηλεκτρονικά gadgets με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερα κοινωνικά και να μην μπορούν εύκολα να καταλάβουν διάφορα ερεθίσματα του συνόλου στο οποίο ανήκουν.

Ο Steve Jobs αναγνώριζε την μεγάλη αξία των προσωπικών διεπαφών και των συζητήσεων και έτσι δεν αποτελεί εντύπωση η στάση του απέναντι στα παιδιά του.
Ο Στιβ Τζομπς δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές Reviewed by Xaris Artidis on 7:26 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.