Γιατί το FBI και η NSA μισούν το νέο iPhone


Το νέο iPhone, παρόλο που μπορεί να... λυγίσει, δεν... σπάει.

Και μιλάμε για το λογισμικό του, το οποίο είναι τόσο δύσκολο να σπάσει, που, σύμφωνα με το FBI και την NSA, μπορεί να πάρει και πέντε χρόνια για κάποιον ειδικό της υπηρεσίας τους να καταφέρει να εισχωρήσει στο τηλέφωνο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του FBI, James Comey, έκανε κριτική στο λογισμικό της εταιρείας, καθώς τα πολλά ψηφία που ζητάει το iCloud δημιουργούν εκατομμύρια συνδυασμούς, που για να δοκιμαστούν όλοι χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος.

Ο Comey κατηγόρησε την Apple ότι διευκολύνει τους εγκληματίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ από τους New York Times. «Ειδικά σε περιπτώσεις απαγωγών, το τηλέφωνο κάποιου που έχει απαχθεί μπορεί να είναι το πιο χρήσιμο στοιχείο για να τον βρούμε», δήλωσε ο Comey, δίνοντας παραδείγματα για το πώς αυτό το λογισμικό λειτουργεί αρνητικά.

Επίσης, αναφέρθηκε σε τρομοκρατικές δράσεις και στο πώς ένα τηλέφωνο που δεν μπορεί να παραβιαστεί είναι το τέλειο εργαλείο για έναν τρομοκράτη, λέγοντας ότι «είναι σαν να βγάζει διαφήμιση η Apple, που λέει πώς να αποφύγετε τις παρακολουθήσεις – ακόμα και αυτές που είναι νόμιμες».

Φυσικά, εταιρείες όπως η Google και η Apple λένε από την πλευρά τους ότι δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και πως χάνουν την αξιοπιστία τους όταν δεν μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους ως απόρθητα... γιατί χάνουν πελάτες, εφόσον ο υποψήφιος αγοραστικός κόσμος θεωρεί ότι τα αρχεία και οι προσωπικές τους πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς. Επίσης, εκπρόσωποι της Apple έσπευσαν να δηλώσουν πως η αμερικανική κυβέρνηση υπερβάλλει.

Μετά φυσικά το σκάνδαλο με τις yυμvές φωτογραφίες των διασημοτήτων η Apple θέλει να αποκαταστήσει τη φήμη της ως... απόρθητη. Και μάλλον με το νέο iPhone το κατάφερε.
Γιατί το FBI και η NSA μισούν το νέο iPhone Reviewed by Xaris Artidis on 9:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.