Η ιστορία του πιο πλούσιου ανθρώπου στην Κίνα (video)


Μπορεί να απορρίφθηκε δύο φορές από το πανεπιστήμιο και από διάφορες άλλες δουλειές, κατάφερε όμως να κάνει τη δική του εταιρεία και να φτάσει στην κορυφή!

Ο Jack Ma, ή αλλιώς Ma Yun, γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1964 στο Hangzhou της νοτιοανατολικής Κίνας και ήταν το μεσαίο από τρία παιδιά της οικογένειας. Όταν ήταν μικρός, έκανε τον ξεναγό στους τουρίστες με αντάλλαγμα μαθήματα αγγλικών και έτσι απέκτησε και το όνομα «Jack», που του έβγαλε ένας τουρίστας με τον οποίον είχαν γίνει φίλοι. Η οικογένεια του Jack ήταν φτωχή, οπότε η μόνη του επιλογή για να προχωρήσει στη ζωή του ήταν η εκπαίδευση. Αφού απορρίφθηκε δύο φορές από το πανεπιστήμιο στο οποίο είχε κάνει αιτήσεις, τελικά έγινε δεκτός με την τρίτη προσπάθεια και γράφτηκε στο ινστιτούτο εκπαιδευτικών του Hangzhou. Αποφοίτησε το 1988 και έψαξε απευθείας για δουλειά. Αν και άτυχος, καθώς δεν τον δέχονταν σε αρκετές από τις δουλειές που ζητούσε, τελικά βρήκε μια θέση καθηγητή αγγλικών στο πανεπιστήμιο της περιοχής του και αγαπούσε πολύ αυτήν τη δουλεια, παρά τα ελάχιστα χρήματα που έβγαζε τον μήνα.

Το 1995 βρέθηκε σε ένα ταξίδι στις Η.Π.Α. και από εκεί ξεκίνησαν όλα, καθώς ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οποίους και στη συνέχεια λάτρεψε. Η πρώτη αναζήτηση που έκανε ήταν για τη λέξη «μπίρα», που διαπίστωσε πως στα αποτελέσματα δεν έβγαινε κάποια μπίρα από την Κίνα. Έτσι, του ήρθε η ιδέα για τη διαδικτυακή επιχείρηση που τον έκανε δισεκατομμυριούχο. Παρότι οι πρώτες του προσπάθειες απέτυχαν, τέσσερα χρόνια μετά μάζεψε 17 φίλους του, τους μίλησε για την ιδέα του να δημιουργήσει μια διαδικτυακή αγορά για την Κίνα. Το όνομα της εταιρείας ήταν «Alibaba» και μέσα από την ομώνυμη σελίδα οι εξαγωγείς είχαν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν καταχωρήσεις των προϊόντων τους, ώστε να αγοραστούν άμεσα από τους ενδιαφερόμενους. Σύντομα η σελίδα προσέλκυσε χρήστες από όλον τον κόσμο και το 1999 η εταιρεία απέσπασε 5 εκατ. δολάρια από την Goldman Sachs και 20 εκατ. δολάρια από τη Softbank, μια γιαπωνέζικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Το 2005 η Yahoo επένδυσε 1 δισ. δολάρια στην εταιρεία του Jack, με αντάλλαγμα το 40% αυτής, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου φέτος η εταιρεία του, έκανε την πρώτη της δημόσια προσφορά (IPO) και καταχωρήθηκε ως η μεγαλύτερη εταιρεία στην ιστορία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν και η ημέρα που ο Jack έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα. Η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται στα 25 δισ. δολάρια και πλέον είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της «Alibaba». Άρχισε να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για το περιβάλλον, όταν ένας συγγενής του εμφάνισε μια ασθένεια, την οποία υποψιάζονται ότι προκάλεσε η μόλυνση.

Ο ίδιος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης «The Nature Conservancy», ενώ χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός φυσικού πάρκου προστασίας 27.000 στρεμμάτων στην Κίνα. Είναι παντρεμένος με τη Zhang Ying, μια δασκάλα που είχε γνωρίσει νέος, και έχουν δύο παιδιά. Ο Jack είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα του και πλήθος κόσμου μαζεύεται να ακούσει κάθε φορά τις ομιλίες του, ενώ είναι και ένας αυθεντικός διασκεδαστής, καθώς στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης της εταιρείας του ο ίδιος ντύθηκε ροκ σταρ και έδωσε μια παράσταση μπροστά σε ένα κοινό 20.000 ατόμων
Η ιστορία του πιο πλούσιου ανθρώπου στην Κίνα (video) Reviewed by Xaris Artidis on 9:38 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.