Αφαίρεσε μόνο ένα γράμμα από το όνομά του και η ζωή του άλλαξε (video)


Ο José Zamora έψαχνε για πολύ καιρό δουλειά. Έστελνε βιογραφικά μέσω του Διαδικτύου, απαντώντας σε όποια αγγελία προσέφερε εργασία στην οποία ο José θεωρούσε ότι μπορούσε να αντεπεξέλθει. Μάλιστα, όπως είπε στο Buzzfeed, είχε φτάσει να στέλνει ημερησίως 50-100 αιτήσεις, που είναι υπεραρκετές. Όμως δεν του απαντούσαν ποτέ, παρά τις έντονες προσπάθειές του.

Έτσι, μια ημέρα αποφάσισε να αφαιρέσει ένα γράμμα από το όνομά του, και από José Zamora το έκανε Joe Zamora. Χωρίς να έχει αλλάξει κνένα από τα προσόντα του, αμέσως μετά από την παράλειψη ενός μόνο γράμματος, άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα από πολλές εταιρείες στις οποίες είχε απευθυνθεί.

Αν και γενικά οι προσλήψεις μέσω του διαδικτύου θεωρούνται τυφλές και αντικειμενικές, έρευνες δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Πολλοί εργοδότες συνειδητά, ή και όχι, κάνουν διακρίσεις ενάντια στα ονόματα που ακούγονται ισπανικά ή αφροαμερικάνικα.

Επίσης, αποδείχτηκε ότι τα ονόματα που ακούγονται πιο... λευκά λαμβάνουν απαντήσεις κατά 50% παραπάνω από τα άλλα.
Ο Zamora δήλωσε, πως για να βρει δουλειά το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να κρύψει ένα γράμμα και πως δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο που οι άνθρωποι κάνουν τέτοιες διακρίσεις – αν και, όπως παραδέχεται, όλοι λίγο-πολύ έχουμε μπει στην ίδια διαδικασία.
Αφαίρεσε μόνο ένα γράμμα από το όνομά του και η ζωή του άλλαξε (video) Reviewed by Xaris Artidis on 11:03 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.