Πόσο μπορούν να διατηρηθούν τα τρόφιμα στο ψυγείο


Διαβάστε πόσο κρατάνε χωρίς να αλλοιωθούν τα τρόφιμα στο ψυγείο σας, χωρίς να χάσουν τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα τους…


Πόσες μέρες μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο

Αυγολέμονο ή άλλα συστατικά που περιέχουν αυγό, αλλοιώνονται εύκολα και δεν είναι σωστή κίνηση να τα κρατάτε πολύ στο ψυγείο.

Γαλακτοκομικά (τυρί, γάλα, γιαούρτι): έχουν ημερομηνία λήξεως

Ζυμαρικά μαγειρεμένα: Συντηρούνται έως και 4 ημέρες

Ψάρια Αλλοιώνονται εύκολα και δεν είναι καλό να τα κρατάτε πάνω από μια μέρα στο ψυγείο.

Όσπρια Έως 3 ημέρες

Λαδερά 3 ημέρες

Τα ψυγεία μας είναι γεμάτα βακτήρια. Τι πρέπει να κάνουμε;

Οι κρέμες γάλακτος συνήθως διατηρούνται στο ψυγείο 3 με 4 ημέρες αφού ανοιχτούν, επομένως πρέπει να συμβουλεύεστε και τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρέμες γάλακτος και ιδιαίτερα οι κρέμες με χαμηλά λιπαρά μπορεί να «κόψουν» πιο εύκολα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα ασπράδια αυγών.

Σαλάτες όπως είναι το τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα: Το ξύδι και το σκόρδο που περιέχει το τζατζίκι  βοηθούν ώστε να έχει μεγαλύτερο χρόνο συντήρησής στο ψυγείο δηλαδή έως και 5 μέρες. 4 με 5 ημέρες κρατάει και η μελιτζανοσαλάτα

Η σάλτσα ντομάτας διατηρείται 5- 6 μέρες. Βάλτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω καθώς βοηθά στη συντήρησή της

Τα κομμένα λαχανικά λ.χ. για να φτιάξετε σαλάτα δεν διατηρούνται για πολύ καθώς μαλακώνουν εύκολα

Οι βραστές πατάτες μπορεί να σκληρύνουν, επομένως δεν μπορείτε να τις κρατήσετε πάνω από μια δύο μέρες

Ο πουρές διατηρείται γι' αρκετές ημέρες στο ψυγείο.

Ψωμί: 1,5 μήνα στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη

Βούτυρο: 2-3 μήνες στο ψυγείο

Τυρί: 15 μέρες στο ψυγείο

Αυγά: Περίπου 20 μέρες στο ψυγείο και 7 μέρες αν τα έχετε βράσει

Κοτόπουλο: 2-3 μέρες στο ψυγείο, 8-10 μήνες στην κατάψυξη

Κιμάς: 2 μέρες στο ψυγείο, 4 μήνες στην κατάψυξη

Μπέικον: 15 μέρες στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη,

Λουκάνικα: Ανοιγμένο βαζάκι(1 εβδομάδα στο ψυγείο), κλειστό βαζάκι(2 εβδομάδες στο ψυγείο), 1-1,5 μήνα στην κατάψυξη

Ζαμπόν: 7-8 μέρες στο ψυγείο

Μοσχάρι: 4 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη

Ψάρι: Έως 2 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη

Μουστάρδα: 5-7 μήνες στο ψυγείο

Κέτσαπ: Περίπου 2 μήνες αφού ανοιχτεί

Πίτσα: 3 μέρες στο ψυγείο, 1-2 μήνες στην κατάψυξη

Λαχανικά: 5 –7 μέρες στο ψυγείο

Φρούτα: Περίπου 5 μέρες

Μαρμελάδα: 5-8 μήνες στο ψυγείο

Γλυκά με κρέμα: Έως 7 μέρες στο ψυγείο


Να διαβάζετε την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης στα προϊόντα αλλά και την διάρκεια ζωής τους μετά από το άνοιγμα τους. Προϊόντα που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά ή έχουν λήξει δεν έχουν καμία θέση στο τραπέζι σας και για αυτό θα πρέπει να τα πετάξετε στα σκουπίδια.

Χρήσιμες συμβουλές

*Αν θέλετε να φυλάξετε μαγειρευτό φαγητό αφήστε το πρώτα να κρυώσει και μετά βάλτε το στη συντήρηση

*Τοποθετήστε το μαγειρευτό φαγητό κατά προτίμηση στη μέση του ψυγείου.

*Διαβάζετε τις οδηγίες στη συσκευασία που έχουν πληροφορίες για το χρόνο που μπορείτε να διατηρείτε τα τρόφιμα στην ψύξη

*Για να συντηρήσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ή γυάλινα δοχεία.


Αν γίνει διακοπή ρεύματος;

Αν γίνει διακοπή για πολλές ώρες υπάρχει ο κίνδυνος τα τρόφιμα που είχατε στο ψυγείο να αλλοιωθούν. Στην περίπτωση αυτή τα τρόφιμα που βρίσκονται στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν χωρίς κίνδυνο για μια ημέρα περίπου χωρίς όμως να ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου γιατί έτσι θα φεύγει η ψύξη.

Για τη συντήρηση η θερμοκρασία διατηρείται σε επίπεδα που δεν είναι «απειλητική» για τα τρόφιμα για 4 έως 8 ώρες. Τα αλλοιωμένα τρόφιμα δείχνουν αφυδατωμένα και έχουν αλλοιώσεις στην επιφάνεια τους. Τα πιο ευπαθή τρόφιμα είναι τα ψάρια και το κρέας. lifezone.gr
Πόσο μπορούν να διατηρηθούν τα τρόφιμα στο ψυγείο Reviewed by Xaris Artidis on 4:34 μ.μ. Rating: 5
Δημοσίευση σχολίου
All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.