Οι πλουσιότερες γυναίκες επιχειρηματίες του κόσμου


Τι κι αν υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση, ολοένα και περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι έρχονται στη δημοσιότητα, και μάλιστα το 12,3% του συνολικού πληθυσμού των δισεκατομμυριούχων αυτών είναι γυναίκες. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Wealth-X και της UBS, οι εφτά γυναίκες που ακολουθούν είναι οι πλουσιότερες του κόσμου.

Christy Walton, Βόρεια Αμερική
Περιουσία: 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια

 Έχει τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας των πέντε ηπείρων από το 2005, όταν κληρονόμησε ποσοστό της Wal-Mart από τον σύζυγό της, John Walton, γιο του ιδρυτή της Wal-Mart, Sam Walton.

Liliane Bettencourt, Ευρώπη
Περιουσία: 31,3 δισ. δολάρια
Είναι η κληρονόμος του κολοσσού L'Oréal και η πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης.

Gina Rinehart, Ασία-Ειρηνικός
Περιουσία: 14,8 δισ. δολάρια
Είναι η πλουσιότερη κυρία του Ειρηνικού, ενώ διευθύνει την εταιρεία Hancock Prospecting.

Soumaya Slim de Romero, Λατινική Αμερική
Περιουσία: 6,3 δισ. δολάρια
Η μία από τις τρεις κόρες του Μεξικανού μεγιστάνα Carlos Slim, που μαζί με τις αδελφές της αποτελούν τις πλουσιότερες γυναίκες της Λατινικής Αμερικής, καθώς κατέχουν περιουσία 6,3 δισ. Έκαστη.

Yang Huiyan, Ασία
Περιουσία: 6,3 δισ. δολάρια
Η νεότερη της λίστας, μιας και είναι μόλις 33 ετών. Είναι κόρη του Yang Guoquiang, που της μεταβίβασε το 70% των μετοχών του στην εταιρεία οικιστικής ανάπτυξης «Country Garden Group» στην Κίνα.

Shari Arison, Μέση Ανατολή
Περιουσία: 4,2 δισ. δολάρια
Η Αμερικανοϊσραηλινή δισεκατομμυριούχος με την έντονη φιλανθρωπική δράση ηγείται του ομώνυμου Ομίλου Επιχειρήσεων «Arison» και είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Μέσης Ανατολής.

Folorunsho Alakija, Αφρική
Περιουσία: 1,2 δισ. δολ
Ίδρυσε τη δική της επιχείρηση ραπτικής, με όνομα «Supreme Stitches», ενώ το 1993 η Νιγηριανή Alakija απέκτησε άδεια αναζήτησης πετρελαίου, εξασφαλίζοντας μια προνομιακή και προσοδοφόρα πρόσβαση στις παράκτιες περιοχές της Νιγηρίας. Η εταιρεία της, «Famfa Oil», κατέχει τώρα το 60% του πετρελαϊκού τομέα της χώρας, σύμφωνα με το Forbes.
Οι πλουσιότερες γυναίκες επιχειρηματίες του κόσμου Reviewed by Unknown on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.