Πού πηγαίνει το λίπος στο σώμα μας όταν το καίμε;


Πού πηγαίνει το λίπος που χάνουμε; Σίγουρα πάντως δεν μετατρέπεται σε μύες!

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal», πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως το λίπος που καίγεται μετατρέπεται σε ζέστη και ενέργεια, και κάποιοι άλλοι νομίζουν πως μετατρέπεται σε μυς. Και οι δυο αυτές απόψεις είναι λάθος, αν και ακόμα και ορισμένοι γιατροί, διαιτολόγοι και γυμναστές τις πιστεύουν.

Πού πηγαίνει όμως το χαμένο λίπος όταν αδυνατίζουμε; Προφανώς και δεν εξατμίζεται μαγικά. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν χάνουμε βάρος, εκπνέουμε 84% του λίπους μας και μόλις το 16% από αυτό βγαίνει από τον οργανισμό μας με τη μορφή του νερού (ιδρώτας, ούρα κ.λπ.) Αυτή η ανακάλυψη έγινε μετά από τον εντοπισμό της διαδρομής που ακολουθεί κάθε σωματίδιο λίπους, προκειμένου να βγει από το σώμα μας. Και όπως λένε τα αποτελέσματα, για κάθε 10 κιλά λίπους που χάνονται, τα 8,4 κιλά θα έχουν τη μορφή διοξειδίου του άνθρακα και τα 1,6 θα έχουν τη μορφή νερού.

Όταν μιλάμε για την απώλεια βάρους και την καύση του λίπους, μιλάμε για ένα συγκεκριμένο είδος λίπους, που συσσωρεύεται όταν τρώμε περιττούς υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που το σώμα μας δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τη δεδομένη στιγμή.

Αυτοί οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε τριγλυκερίδια, τα οποία αποθηκεύονται με τη μορφή λίπους.

Όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, πρέπει να μεταβολίσουμε αυτά τα τριγλυκερίδια. Έτσι, ακολουθείται μια διαδικασία κατά την οποία γίνονται διάφορες χημικές αντιδράσεις, ώστε να μετατρέψουν αυτές τις ουσίες σε κάτι άλλο. Κάπως έτσι λειτουργεί το αδυνάτισμα.

Και μόλις τα τριγλυκερίδια περάσουν από τις χημικές αντιδράσεις, αποβάλλονται από το σώμα με τη μορφή διοξειδίου του άνθρακα και νερού. Κυρίως ως διοξείδιο του άνθρακα και κυρίως μέσα από την αναπνοή μας.

Πάντως, οι ερευνητές επισημαίνουν πως αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, το να αναπνέουμε περισσότερο ή να ασκούμαστε μόνο, δεν θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα. Πρέπει επίσης να τρώμε λιγότερο, ώστε το διοξείδιο που εισέρχεται στον οργανισμό να είναι λιγότερο από αυτό που εξέρχεται. Όπως σημείωσαν στη μελέτη τους, «Η φυσική άσκηση ως μέθοδος απώλειας βάρους θα πρέπει να συνδυάζεται με μικρότερες ποσότητες φαγητού».
Πού πηγαίνει το λίπος στο σώμα μας όταν το καίμε; Reviewed by Unknown on 3:32 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.