Ο Stephen Hawking προειδοποιεί: Η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα


Ο καθηγητής Stephen Hawking, ένας από τους διαπρεπείς επιστήμονες της Βρετανίας, δήλωσε ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία σκεπτόμενων μηχανών αποτελεί απειλή για την ίδια την ύπαρξή μας.

Ο ίδιος δήλωσε στο BBC: «Η ανάπτυξη της πλήρους τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».

Η προειδοποίησή του ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την αναμόρφωση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί για να μιλήσει, και η οποία περιλαμβάνει μια βασική μορφή τεχνητής νοημοσύνης.

Ο θεωρητικός φυσικός, ο οποίος πάσχει από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS), νόσο των κινητικών νευρώνων, χρησιμοποιεί για να μιλήσει ένα νέο σύστημα, που αναπτύχθηκε από την Intel. Εμπειρογνώμονες της μηχανικής μάθησης από τη βρετανική εταιρεία Swiftkey συμμετείχαν επίσης στη δημιουργία του. Η τεχνολογία τους μαθαίνει πώς σκέφτεται ο καθηγητής και προτείνει τα λόγια που ίσως θα ήθελε να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια.

Ο καθηγητής Hawking λέει ότι οι μορφές τεχνητής νοημοσύνης που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα έχουν ήδη αποδειχθεί πολύ χρήσιμες, αλλά φοβάται μήπως δημιουργηθεί κάτι που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον άνθρωπο.

Πηγή: BBC
Ο Stephen Hawking προειδοποιεί: Η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα Reviewed by Unknown on 4:18 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.