Εχετε πειρατικό λογισμικό Windows ή Office; Οι αγωγές άρχισαν!


Ανοχή δείχνει εδώ και χρόνια η Microsoft σε όσους χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό της. Η συμπεριφορά αυτή όμως δεν ισχύει για όλους.

Δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από μέρους της εταιρείας, όμως τα διεθνή Μέσα έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν περιπτώσεις κατόχων πειρατικού λογισμικού οι οποίοι έλαβαν δικαστική κλήτευση!

Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια η Microsoft να μην είχε ασχοληθεί με το θέμα των πειρατικών λογισμικών, το οποίο της στοιχίζει εκατομμύρια κάθε χρόνο, όμως φαίνεται πως έβαλε χέρι στους πειρατές που ενεργοποιούν επανειλημμένα το παράνομο λογισμικό για δεκάδες άλλους χρήστες, παρέχοντάς το ως υπηρεσία.

Φαίνεται πως η εταιρεία εντόπισε μια IP διεύθυνση από την οποία γίνονταν συνεχώς ενεργοποιήσεις πειρατικού λογισμικού, και μάλλον επρόκειτο περισσότερο για μια εμπορική δραστηριότητα, παρά για έναν μεμονωμένο χρήστη, γι' αυτό και η Microsoft ξεκίνησε τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

Πάντως, φέτος στέλεχος της Microsoft παραδέχθηκε ότι η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά πόσοι και πώς χρησιμοποιούν το πειρατικό λογισμικό της, ενώ αστειευόμενος χαρακτήρισε τη χρήση αυτών των προγραμμάτων ως τη... «freemium έκδοση» του αυθεντικού λογισμικού, που, ακόμα και έτσι, οι χρήστες επιλέγουν να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους.

Ωστόσο, γίνεται εμφανές ότι η εταιρεία δεν αστειεύεται όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται ασύστολα την ανοχή της για να βγάλουν χρήματα ή όταν το παρακάνουν γενικώς.
Εχετε πειρατικό λογισμικό Windows ή Office; Οι αγωγές άρχισαν! Reviewed by Live TV on 5:47 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.