Όλα αλλάζουν ραγδαία στην Κίνα. Χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή!


Η πρωτοποριακή μηχανική που χρησιμοποίησε η εταιρεία Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co. ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, όταν η εταιρεία εκτύπωσε δέκα κτίρια, σε 24 ώρες, αποκλειστικά από τσιμέντο, χρησιμοποιώντας έναν τεράστιο εκτυπωτή.

Η κινεζική εταιρεία χτίζει ή μάλλον εκτυπώνει τις πρώτες τρισδιάστατες βίλες και το ψηλότερο -τρισδιάστατα εκτυπωμένο- κτίριο σε χρόνο ρεκόρ και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό: 10 σπίτια σε 24 ώρες!
Τα σπίτια κατασκευάζονται με χρήση ενός 3D εκτυπωτή ύψους 6,5 μέτρων, πλάτους 10 μέτρων και μήκους 152 μέτρων, σύμφωνα με τους υπεύθυνους.
Το «μελάνι» που χρησιμοποιούν είναι ένα μείγμα από ανακυκλωμένα κατασκευαστικά απόβλητα, γυαλί, μέταλλο και τσιμέντο, το οποίο πετάγεται σε μορφή σπρέι στον τοίχο, ένα στρώμα κάθε φορά, έως ότου δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα τοίχου.
Ο Μα Γι Χε, Διευθύνων Σύμβουλος της WinSun, εξήγησε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος δημιουργεί μεγάλο ποσοστό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά με τη χρήση 3D εκτυπωτών, τα κατασκευαστικά απόβλητα μπορούν να ανακυκλωθούν.
Η διαδικασία εκτύπωσης ενός κτιρίου είναι ακριβή, αλλά με κόστος κατασκευής 100.000 λιρών Αγγλίας, είναι φθηνότερο από το κόστος ενός μέσου σπιτιού, αναφέρει η DailyMail.
Όταν κάποιος δει, εξωτερικά, τα κτίρια της κινεζικής εταιρείας, δεν θα καταλάβει ότι έχουν κατασκευαστεί με χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών.
Τα κτίρια, ένα από αυτά είναι και μία πενταόροφη πολυκατοικία, κατασκευάστηκαν σε ένα κατασκευαστικό κέντρο της Κίνας στην περιοχή Τζιάνγκσου.
Και τρισδιάστατες πολυκατοικίες από εκτυπωτή:
Όλα αλλάζουν ραγδαία στην Κίνα. Χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή! Reviewed by Live TV on 1:09 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.