Πέντε προβλήματα που παρουσιάζονται στο ανδρικό μόριο καθώς περνούν τα χρόνια


Όσο κι αν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μερικές περιοχές του σώματός μας θα βγουν αλώβητες από το πέρασμα του χρόνου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την αντρική ευαίσθητη περιοχή. Δεν είναι ότι θα ξυπνήσεις ένα πρωί και όλα θα έχουν αλλάξει εκεί κάτω, αλλά πρόκειται για μία διαδικασία που γίνεται σταδιακά και ξεκινάει περίπου στα 40, όπως αναφέρει η γιατρός Madeleine Castellanos. Ποιες είναι όμως οι αλλαγές που παρατηρεί κανείς;

Χρώμα
Η αθηροσκλήρωση είναι ένα συχνό πρόβλημα που προκύπτει καθώς περνούν τα χρόνια και εμποδίζει τη ροή του αίματος, επηρεάζοντας την καρδιά, τον εγκέφαλο και το πeoς. Με λιγότερη κυκλοφορία αίματος στην περιοχή το μόριο αποκτά πιο ανοιχτό χρώμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, μιας και ένας ετήσιος έλεγχος μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι όλα λειτουργούν ρολόι.

Μέγεθος
Το μέγεθος είναι ένα ευαίσθητο θέμα για πολλούς άντρες και η αλήθεια είναι ότι με την πάροδο του χρόνου το μέγεθος του οργάνου τους μπορεί να μειωθεί, λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας του αίματος και των επιπέδων τεστοστερόνης. Το θετικό είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για το μέγεθος, ίσα ίσα ένα μεγάλο μόριο μπορεί να είναι και δυσάρεστο για μία γυναίκα.

Ευαισθησία
Η τεστοστερόνη κρατάει σε εγρήγορση τα νεύρα που βρίσκονται στα yεvvητικά όρyανα, οπότε όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν, υπάρχει και μείωση στην ευαισθησία και την αίσθησή τους, κάνοντας πιο δύσκολο για έναν άντρα να έχει ορyασμό. Επιπλέον, επηρεάζεται και η στύση του άντρα, η οποία δεν είναι τόσο ισχυρή.

Προβλήματα στην ουροδόχο κύστη
Θέματα όπως δυσκολία στην ούρηση ή αδυναμία να μπορεί κανείς να ελέγξει τη ροή, σχετίζονται με την υγεία του προστάτη και επηρεάζει το 20% των αντρών από 40 έως 60 ετών και το 80-90% των ανδρών από 70 έως 80 ετών.

Προληπτικά:

  • Διατηρήστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα
  • Περπατήστε
  • Μην ξεχνάτε τη σωματική άσκηση
  • Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ
  • Εκσπερματίστε πολλές φορές την εβδομάδα, ώστε να ανοίγει η περιοχή

Στυτική δυσλειτουργία
Στυτική δυσλειτουργία παρουσιάζει 5% των ανδρών στα 40 τους χρόνια και 15% στην ηλικία των 70 ετών και μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως βιολογικοί, ψυχολογικοί και ψυχοσeξουαλικοί.
Πηγή: huffpost.gr
Πέντε προβλήματα που παρουσιάζονται στο ανδρικό μόριο καθώς περνούν τα χρόνια Reviewed by Live TV on 6:21 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.