Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να κάνει κάποιος παιδί;


Οι περισσότεροι που ενδιαφέρονται να κάνουν οικογένεια θέλουν αυτό να συμβεί σε μια σχετικά μεγάλη ηλικία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν όπως πρέπει στις αντίστοιχες ευθύνες και υποχρεώσεις.

Μια σχετική έρευνα που έγινε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο του Princeton, στην Αμερική, έρχεται για ρίξει φως στο θέμα της κατάλληλης ηλικίας για να γίνουμε γονείς. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν σίγουρα θα μας εκπλήξουν, καθώς δεν περιμέναμε να ακούσουμε τις ηλικίες που πρόκειται να αναφερθούν παρακάτω.

Για την εκπλήρωση της δημοσκόπησης, χρειάστηκαν 100 συμμετέχοντες, οι οποίοι απάντησαν σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την πατρότητα και τη μητρότητα. Το συμπέρασμα ήταν πως το 58% των συμμετεχόντων συμφώνησε στο ότι μια γυναίκα πρέπει να είναι 25 για να κάνει παιδί, ενώ ένας άντρας πρέπει να το κάνει στα 27 του.

Οι λόγοι που οι ερωτηθέντες απάντησαν κατ' αυτόν τον τρόπο είναι αφενός γιατί θεωρούν ότι ένας άνθρωπος με τα συγκεκριμένα χρόνια γίνεται πιο σταθερός οικονομικά και, αφετέρου, η τρέλα της εφηβείας του έχει φύγει, αυξάνοντας αντίστοιχα και την ψυχική του σταθερότητα. Κάποιοι ειδικοί γιατροί όμως τάσσονται στον αντίποδα αυτής της άποψης, καθώς θεωρούν ότι για τις γυναίκες η καλύτερη ηλικία τεκνοποίησης είναι μέχρι τα 20, δηλαδή μετά το τέλος της εφηβείας, αφού είναι ιδανική ηλικία για τη σύλληψη ενός υγιούς παιδιού.
Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να κάνει κάποιος παιδί; Reviewed by Xaris Artidis on 8:39 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.