Κοινό πρόγονο έχουν όλοι οι γαλανομάτηδες


Μια γενετική μετάλλαξη που εμφανίστηκε πριν από 6 ως 10 χιλιάδες χρόνια, προκάλεσε την εμφάνιση των γαλάζιων ματιών, σύμφωνα με έρευνα Δανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε  στην επιθεώρηση Human Genetics.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, καθώς τα γαλάζια μάτια προέκυψαν από μετάλλαξη, αυτό σημαίνει και ότι όσοι έχουν αυτό το χρώμα ματιών έχουν και τον ίδιο πρόγονο.

«Αρχικά είχαμε όλοι καστανά μάτια. Όμως μία γενετική μετάλλαξη στο γονίδιο OCA2 -ένα από τα 15 γονίδια που εμπλέκονται στη γενετική του χρώματος των ματιών και που ρυθμίζει την παραγωγή της μελανίνης- προκάλεσε την αλλαγή», δήλωσε ο Χανς Εϊμπεργκ, καθηγητής στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

Στη μελέτη παρουσιάζονται γενετικές αναλύσεις σε δεκάδες γαλανομάτηδες από τη Δανία, την Τουρκία και την Ιορδανία. Οι αναλύσεις αυτές έδειξαν ότι όλοι έφεραν την ίδια μετάλλαξη που διαδόθηκε ανενόχλητη σε ορισμένους πληθυσμούς στη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Βαλτική, αλλά και στη Νότια Ευρώπη, την Κεντρική, τη Νότια και τη Δυτική Ασία.
Κοινό πρόγονο έχουν όλοι οι γαλανομάτηδες Reviewed by Live TV on 4:34 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.