Είσαι ό,τι γκουγκλάρεις: Τι αποκαλύπτουν για τον κόσμο οι αναζητήσεις στο Google!


Όλοι έχουμε μυστικά, κάποια από τα οποία δεν τολμάμε να πούμε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό, όμως το Google τα έχει καταλάβει όλα εδώ και καιρό, προσπαθώντας να μας δώσει αποτελέσματα.

Η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, αποτελεί τον απόλυτο σύμβουλο στην καθημερινότητά μας, από τις ανθρώπινες σχέσεις, μέχρι τα συμπτώματα ασθενειών, μας δίνει μικρά κόλπα για να ξεπεράσουμε τα μεθύσι της προηγούμενης βραδιάς και μας αναλύει απορίες που ντρεπόμαστε να συζητήσουμε με τους φίλους μας. Πολύ σωστά λοιπόν, ο Ιταλός φιλόσοφος Luciano Floridi είπε στην Telegraph «Κάποιος είπε κάποτε ότι αυτό που ψάχνεις είναι πολύ πιο αποκαλυπτικό για εσένα, από τις πληροφορίες για τον εαυτό σου», συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι κάτι που το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης κατάλαβαν πριν από πολύ καιρό.»

Ουσιαστικά, η κάθε μας αναζήτηση δεν δείχνει μόνο το ποιοι είμαστε, αλλά και το τι θέλουμε και τι φοβόμαστε, γι' αυτό και είναι τόσο ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για τις αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες, κάθε χρονιά. Φέτος, όπως αποκαλύφθηκε, εκατομμύρια χρήστες έψαξαν πληροφορίες για τον ιό Έμπολα, το Ισλαμικό Κράτος και τον Robin Williams.

Όμως ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρουν έχουν εκείνες οι μυστικές αναζητήσεις, για θέματα που δεν μιλάμε σε κανέναν, όπως «πώς να διώξω τις ραγάδες», «τι να βάλω στο πρώτο ραντεβού», «πώς ταξιδεύω μόνος», οι οποίες, όπως αναφέρθηκε στη Washington Post, αποτέλεσαν μερικές από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Google για το 2014.

Μπορεί το Facebook και το Twitter να δίνουν μια γενική εικόνα για το τι μας αρέσει, όμως το ποιοι πραγματικά είμαστε μπορεί να το αποκαλύψει μόνο το Google και παρόμοιες σελίδες. Μπορεί εμείς κάθε φορά που κάνουμε κάποια αναζήτηση να μη δίνουμε σημασία, όμως οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα στοιχεία που τους δίνουμε και να διαμορφώσουν μια πιο ευρύτερη εικόνα για το ποιος πραγματικά είναι ο χρήστης.
Είσαι ό,τι γκουγκλάρεις: Τι αποκαλύπτουν για τον κόσμο οι αναζητήσεις στο Google! Reviewed by Live TV on 10:11 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by MEDICALINE © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.